Ammevejledning

Jeg er certificeret IBCLC ammekonsulent, hvilket er en international ammekonsulentuddannelse, som kræver 1000 timers erfaring med ammevejledning, samt 95 timers ammerelateret uddannelse og en eksamen for at opnå certificering. Derudover har jeg gennem min grunduddannelse som ergoterapeut og mange års efteruddannelse, en helt særlig viden om babyer og børns mundmotoriske og sansemotoriske udvikling og hvordan man kan optræne suttefunktionen. Booker du en ammekonsultation hos AmmeErgo, får du derfor højt specialiseret vejledning, som ikke findes sidestillet andre steder i Danmark.

Jeg tilbyder både hjemmebesøg og online ammevejledning. Ring på 26819691 eller skriv en mail på kontakt@ammeergo.dk, hvor du kort beskriver problematikken, hvilken type vejledning du ønsker, samt hvor du bor, så vender jeg tilbage til dig med den først mulige tid.

Den liggende ammestilling kan give både dig og din baby en bedre nattesøvn

Amning skal være rart for både mor og barn. Det er en skrøne at det gør ondt at amme. Nogle bliver overraskede over, at amningen ikke bare kører på skinner og følelser af utilstrækkelighed, opgivenhed og at føle sig som en dårlig mor, er ubehagelige sideeffekter når der er problemer med amningen. Langt de fleste kvinder kan amme, men det tager tid at lære – både for mor, far/med-mor og barn. Med den rigtige vejledning, motivation og støtte fra omgivelserne, kan det der syntes at være et uoverskueligt problem, blive vendt til noget positivt og givende for alle parter. Jeg hjælper dig og din familie til at få det ammeforløb I ønsker og drømmer om at få.

Ammekonsultation

En ammekonsultation kan være en enkelt gang ved simple problematikker eller flere gange ved mere krævende vanskeligheder. Du vælger selv om jeg skal komme hjem til dig, eller om du er mest til en online vejledning. Ved kørsel pålægger jeg kørselsgebyr, samt den tid jeg bruger på transport. Jeg kører ud fra Hillerød. Se mine priser her.

Når du vælger en ammekonsultation hos mig får du en konsultation hvor jeg tager udgangspunkt i den viden jeg har om mund-, tunge- og svælgets motorik, om ergonomi og om sansebearbejdning. Jeg lytter til dig og bruger dig som den bedste sparringspartner jeg kan få, fordi du er den der kender dit barn bedst.

Den første ammekonsultation består af tre dele. Et spørgeskema som du og din eventuelle partner udfylder før mit besøg, en undersøgelse af dit barn og en observation af amning (hvis det er muligt). Herigennem danner jeg mig et indtryk af hvordan du oplever problemet, hvor længe det har stået på og hvad du har forsøgt for at afhjælpe det. I undersøgelsen af dit barn kigger jeg efter spændinger i kroppen, ubehag, asymmetri og motorisk formåen. Jeg undersøger barnets mund og ser efter forkortet eller stramt læbebånd eller tungebånd, undersøger muskulaturen i munden og tungens bevægemønster. Observationen af amning er vigtig fordi det er her jeg kan se og lytte efter hvor problemet er. Ofte lægger jeg mærke til nogle ting, der ikke er kommet frem i spørgeskemaet eller vores samtale. Hvis du giver tilladelse til det og synes det giver mening for dig, filmer jeg amningen, så vi sammen kan kigge på hvor der skal korrigeres for at få amningen til at køre. Filmen bruges ikke til andet. Efter observationen lægger vi en plan og du får konkrete forslag til ændringer du kan prøve med det samme, så amningen kan lykkes. Jeg hjælper dig til selv at kunne gøre det når jeg ikke er der. Vi aftaler også en dag i nærmeste fremtid hvor vi ringer sammen og taler om hvordan det går og om noget skal korrigeres. Opfølgning er med i prisen. Det er en fordel hvis både du og din eventuelle partner kan være til stede til både vejledningen og opfølgningen, da I så kan hjælpe hinanden med at huske det I har lært. Derudover får du planen tilsendt på mail efter mit besøg.

Forbered dit ammeforløb

Nu kan du sidde derhjemme og streame dette ammeforberedende kursus når det passer dig. Du får svaret på hvordan du sikrer et langt og godt ammeforløb uden smerter. Se det alene eller sammen med din partner og giv jeres barn den bedste start på livet. Prisen er kun 149 kr.

Online ammeforberedende kursus

Amning er ikke altid let, det tager tid at lære for både mor, (far!) og barn. Med et ammeforberedende kursus giver du dig selv, din partner og jeres barn de bedste forudsætninger for at få det ammeforløb I drømmer om. Her får du svaret på hvad du skal være opmærksom på ved den første amning, vi gennemgår forskellige ammestillinger, tegn på at barnet vil sutte, hvordan barnets sansebearbejdning og mundmotoriske forudsætninger spiller ind på amningen og hvad I kan gøre, hvis der opstår problemer med amningen. Kort sagt; alt I har behov for at vide, for at forberede jer på et godt, smertefrit og langt ammeforløb.

Gratis artikler om amning

Har du brug for lidt inspiration til hvad du kan gøre her og nu, eventuelt forud for en ammevejledning, kan du læse gratis artikler om amning, som jeg og flere andre IBCLC’ere har skrevet for Forældre og Fødsel her.

Gratis podcast om amning

Ann Helene fra Sanselab og jeg taler i denne podcast om hvorfor ergoterapi er en vigtig medspiller i ammevejledning.

Gratis videoer om graviditet, fødsel og amning

Jordemoder Ditte Aagaard fra SALTO familieaktiviteter og Maj-Brit Birch Lykkegaard fra AmmeErgo livestreamede gratis om graviditet, fødsel og amning fra april til september 2020. Du kan se videoerne gratis på facebook.

Jordemoder Ditte Aagaard og børneergoterapeut og ammekonsuient Maj-Brit Birch Lykkegaard livestreamer på facebook